Veszprém

2017.05.25. 17:25

Jubileumi nap a sport jegyében

VESZPRÉM Az időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, a napsütéses, nem túl meleg időben egy vidám napot tölthettek el együtt a fiatalok.

Piltman-Horváth Barbara

Immár fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli a Veszprémi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület, ennek megfelelően igen sokrétű programmal készültek a már hagyományosnak mondható egészség-, sport- és környezetvédelmi napjukon.

A Kolostorok és kertek völgyét ellepték a vidáman szaladgáló iskolások, a rájuk figyelni próbáló tanárok és az arra sétáló családok. A napsütéses, de szeles idő éppen megfelelő volt a szabadtéri programoknak.

A sportnapon Veszprém szinte összes általános és középiskolája képviseltette magát, egy játékos vetélkedő keretében mérték össze tudásukat, amíg el nem készült a helyszínen a finom ebéd.

A legkedvesebb előadások egyikét a Botev és a Rózsa uti iskola diákjai mutatták be Fotó: Pesthy Márton

- Legalább ötven önkéntes dolgozott azon, hogy ez a nap létrejöhessen, köszönöm nekik - mondta nyitóbeszédében Molnár Roland, az egyesület elnöke. - Ez a tíz év egy korszak végét jelzi, ígérjük, hogy a továbbiakban is legalább ennyi programmal jelentkezünk majd. Jó látni, hogy ilyen sok iskola ellátogatott a rendezvényükre.

A beszéd után egymást követték az aranyosabbnál aranyosabb műsorszámok, főleg a Botev általános iskola ko-produkciója a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskolával csalt mosolyt a közönség arcára. Az általános iskolás lányok látszólag lámpaláz nélkül álltak a színpadra és adták elő a betanult dalokat.

Az ünnepélyes megnyitó után egészségmegőrzéssel kapcsolatban hallgathattak meg előadásokat az érdeklődők, de a kisebbek sem unatkoztak. Az ugrálóvár és a lufihajtogatás rendkívül népszerű volt a legifjabbak körében, de sokan voltak kíváncsiak a mentőbemutatóra is.

A résztvevők és rendezők boldog arcát elnézve minden egyes szervezéssel töltött perc megérte, és sikerült az egészséges életmód fontosságára is felhívni a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!