Veszprém

2017.05.04. 16:14

Street Art – alkotás élőben

Veszprém – Erasmusos fiatalok, önkéntesek gyűltek össze a Lélektér Alapítvány Veszprémi Ifjúsági Házánál, hogy közösen alkossanak, felhívva a figyelmet az európai mobilitási lehetőségekre.

Kutasi Zsófia

Az alapítvány csütörtökön egy, a fiatal korosztálynak szóló és az Erasmus+ programot érintő rendezvényt tartott a Veszprémi Ifjúsági Házban. A Street Art elnevezésű eseményen középiskolások és egyetemisták vettek részt, akik közös művészeti alkotás során vászonra festették, mit jelent számukra az Erasmus+ program, mit nyújtottak az elmúlt években a mobilitási lehetőségek. Az alkotást élőben, több hazai civil szervezet megmozdulásával egyidőben közvetítették az internetes közösségi oldalon.

Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a Közép-dunántúli régió kapcsolódó szervezeteivel közösen pályáztak a program megvalósítására. A cél, hogy felhívják a fiatalok figyelmét arra, milyen lehetőségeik vannak az Európai Unió területén a mobilitásra, azaz többek között tanulásra és önkénteskedésre.

A Lélektér Alapítvány 2014 óta foglalkozik az Erasmus+ programokkal. Az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretein belül küld és fogad fiatalokat, közel egy éves szolgálatra az Európai Unió országaiba és fogadó szervezetként Veszprém városába is. Az Erasmus+ program nemzetközi ifjúsági csere programján keresztül az elmúlt két évben közel 200 fiatal juthatott ki az alapítványon keresztül 7-21 napos programokra.

A programmal az alapítvány egy európai szintű eseményhez, az European Youth Week héthez csatlakozott.

Takáts Emese elmondta, az alapítvány szervezésében jelenleg Veszprémben öt önkéntes külföldi fiatal segíti helyi óvodák programjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!