Veszprém

2016.05.21. 14:18

A Kék Madár Alapítvány kapta a Pro Civitate-díjat

Veszprém - A Kék Madár Alapítvány kapta a Pro Civitate-díjat, melyet a civil napon adtak át.

Balla Emőke

Tizedik alkalommal rendezték meg a Veszprémi civil napot. A rendezvényen a civil szervezetek megmutatják magukat, életüket, munkájukat, mondta köszöntőjében Heiter Sándor, a Civil Kerekasztal elnöke. A Kossuth Lajos utcán huszonnyolc szervezet állított standot, a halfőző versenyen nyolc csapat indult. Sok veszprémi látogatott el a városközpontba, találkozott a civil szervezetek képviselőivel, kérdezett azok működéséről. A program megnyitóján Némedi Lajos alpolgármester minden civil szervezetnek megköszönte a munkáját és a partnerséget. A szervezetek jelentős szerepet vállalnak a város kulturális életében, a szociális területen, szükség van a munkájukra.

A megnyitón adták a Pro Civitate-díjat. Ezt idén a Kék Madár Alapítvány érdemelte ki, mely huszonöt éve működik sikeresen személyközpontú és sikerorientált pedagógiai programjával. A Kék madár program a tanítás megtanítását, a személyiség- és ezzel együtt a képességfejlesztést helyezi középpontba, a kisiskolás gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodóan. Nem csupán tanítási program, hanem életmód-program is, a családokkal szoros összefogással a kooperatív iskola lehetséges modellje. A díjat Jegesné Rémesi Irén, a Kék madár pedagógiai program szakmai programvezetője vette át, aki elmondta, az elismerés csapatmunka eredménye: gyerekek,szülők, pedagógusok és a támogatók közös alkotása.

Kihirdették a  halfőző verseny eredményét is: első lett a Dózsavárosi Baráti Kör csoportja, második a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete, harmadik a Veszprémi Motoros Egyesület csoportja, ők a Veszprémi Civil Kerekasztal és a Napló különdíját, egy könyvcsomagot is átvehettek. Különdíjat kapott a Séf Szakképző Iskola.

A kulturális műsorban néptáncosok, versenytáncosok, népzenészek, nemzetiségiek, énekesek, dalkörök léptek fel.A gyerekeket játszóház és rendőrségi bemutató várta, a Honvéd Kulturális Egyesület kiállítással mutatkozott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!