Veszprém

2014.01.14. 15:14

Veszprém új értéke lesz a járási hivatal

Látványos szakaszánál tart a leendő Veszprémi Járási Hivatal építkezése. A Budapest úti épületek tetőzete már megújult, homlokzatok felújítása mögött is intenzív átépítés folyik.

Barták Péter

Kiemelt kormányzati beruházásként zajlik ősz óta a Veszprémi Járási Hivatal leendő székhelyéül szolgáló Balassa–Cseresznyés- és Rosos-kúriák felújítása. Az időjárás rendkívül kedvező körülményeket biztosít az építkezéshez, a téli időszakhoz képest jó ütemben folyhatnak a munkálatok.

(Fotó: Penovác Károly)

A rekonstrukció után a Veszprém Megyei Kormányhivatal itt helyezi el a Járási Népegészségügyi Szakigazgatási Szervet, a Járási Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Hivatalt, a Járási Gyámhivatalt, a Járási Munkaügyi Kirendeltséget, a Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatalt, a Járási Törzshivatalt, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget, valamint az egyszerre tizenhárom ügyfél fogadására alkalmas kormányablakot.

A beruházásra kétmilliárd forintos keretösszeget biztosított a kormány. Az épületegyüttes felújításával a város is gazdagodik, az a megyeszékhely egyik új értéke lesz. A munkák még ősszel bontással kezdődtek. A Bezerédi utcában lévő háromszintes, rossz állapotban lévő ingatlanrészt folyamatosan bontják, a helyén parkolásra is alkalmas udvart alakítanak ki.

A nagyszabású projekt a tervek szerint várhatóan tavasszal fejeződik be, új funkciót adva a belváros eddig kevésbé frekventált részének.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!