piros csoport

2017.10.18. 18:08

Bajnoki meccset játszanak a veszprémi fiúk a kosárlabdázás napján

Pénteken tartják a veszprémi kosárlabdázás napját, amelyet nem csak hazai bajnoki győzelemmel ünnepelne a Hoya Pannon Egyetem Veszprém alakulata.

B. Virág Rita

Zsinórban ötödik sikerére hajt a Hoya PE Veszprém kosárlabdaegyüttese (a labdával Kovács) Fotó: Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Hoya pénteken újabb bajnokit játszik, ezúttal a Hódmezővásárhely együttese ellen.

A piros csoportban a veszprémiek jelenleg a második helyen állnak az Oroszlány mögött. Mérész Csaba edző tanítványai zsinórban negyedik győzelmüket szerezték meg a Nagykőrösi Sólymok otthonában, de nyilván nem elégednének meg ennyivel.

Ha csak a puszta ténye-ket, adatokat, statisztikákat böngésszük, akkor is nyilvánvaló, hogy a bakonyiaknak kötelező a győzelem

a Vásárhelyi Kosársulival szemben. A hódmezővásárhelyiek ugyanis 2:3-as mutatóval most a kilencedik helyen állnak.

Zsinórban ötödik sikerére hajt a Hoya PE Veszprém kosárlabda-együttese (a labdával Kovács) Fotó: Balogh Ákos

- Tavaly az egyesület alapításának 65. évfordulója alkalmából megszerveztük a veszprémi kosárlabdázás napját – kezdte Naményi Miklós, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője. – Az idén B33-as pályát adunk át és 3x3-as bajnokságot rendezünk. Reményeink szerint, ahogy bővül a veszprémi kosaras család, úgy tudunk egyre több programot felfűzni e jeles nap köré – fogalmazott a klubvezető.

Naményi Miklós hozzátette, pénteken a nagy csapattól kötelező győzelmet vár.

- Az elmúlt mérkőzéseken fejlődő tendenciát mutatott a társaság. Fontos kihangsúlyozni, hogy nem egyes játékosokról beszélek, hanem maga a csapat indult meg felfelé. Pénteken azonban nemcsak egyszerűen győzni szeretnénk, hanem egy kicsit ünnepelni is. Méltóképp szeretnénk megköszönni két egykori játékosunknak az itt töltött éveiket. Úgy döntöttünk, Kámán Tamás tízes és Oltárczy Máté tizenegyes számú mezét többé Veszprémben senki sem viselheti, visszavonultatjuk azokat.

Megtudtuk azt is, ezen a napon gyűjtést is szerveznek. A Veszprém korábbi játékosa, Mike László igen fiatalon, 36 esztendősen tragikus balesetben életét vesztette. Az elhunyt sportember nehéz helyzetbe került családjának gyűjt az egyesület, így belépőt nem szednek, helyette becsületkasszát helyeznek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában