Veszprém

2015.07.09. 18:33

Balatoni nyaralás - Kárpátaljai magyarok a megyeszékhelyen

Veszprém - Szép programokon láttunk vendégül kárpátaljai magyar családokat csütörtökön a megyeszékhelyen.

Kovács Erika

Bunda Szabolcs, a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány beregszászi irodavezetője és családja néhány napramegyénkbe érkezett. Márciusi ukrajnai utunkat az irodavezető szervezte meg, ő kutatta fel azokat a családokat, a katonaorvost, a kelet-ukrajnai fronton harcoló katonákat, illetve anyákat, akik elvesztették fiaikat a háborúban. Velük beszélgettünk több részből álló riportsorozatban.

Bunda Szabolcs rendkívül sokat tesz a nehéz helyzetben levő magyarságért, többek között felkutatja azokat a családokat, akiknek különösen nehéz sorsa van, és leginkább rászorulnak az adományokra. Az alapítvánnyal együtműködik a Kárpátaljai Szent Márton Egyházmegyei Karitász, amelynek egyik meghatározó munkatársa felesége, Bundáné Fehér Rita. Velük tartott a magyarországi látogatásra Rita testvére, Fehér Ágnes, aki régiós felelősként szintén a karitásznál dolgozik, férjével, Litvinenko Alexandral együtt.

A kárpátaljai magyar családok szálláshelye a Balatonnál van, ahol néhány napot tartózkodnak, és tegnap ellátogattak Veszprémbe is. Felkeresték szerkesztőségünket, ahol Németh F. Bernadett főszerkesztő mutatta be a munkát, illetőleg az újságot, majd Németh András repress-vezető kalauzolásával a nyomdát is megtekinthették. Németh F. Beradett a Várba is elkísérte őket, ahol egy kellemes séta után szép kiadványainkból álló ajándékkal lepte meg őket. Lenyűgőzte őket a korszerű nyomda, valamint Veszprém látványa, a történelmi helyszín, illetve a belváros szépsége.

Németh F. Bernadett főszerkesztő, Bundáné Fehér Rita, Bunda Szabolcs, Fehér Ágnes és férje, Litvinenkó Alexandr, valamint Bundáék gyermekei, Petra, Teodóra és Veronika a várban. Fotó: Balogh Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!