Veszprém

2014.05.14. 18:10

Belvárosi fejlesztés

Veszprém – Nem szűnik meg a zeneiskola melletti parkoló a rövidesen folytatódó belvárosi rehabilitáció miatt, tájékoztatta a Naplót Brányi Mária alpolgármester.

Marton Attila

Szerkesztőségünket levélben kereste meg a Csermák Antal Zeneiskola melletti parkoló miatt Tóth J. Károly. Olvasónk egy tervről értesült, amely szerinte megszüntetné a parkolót, és parkosítaná a területet.

Tóth J. Károly olvasónk, aki levelet írt szerkesztőségünknek, úgy véli, az Erzsébet ligetben található parkolót nem csupán a zeneiskolába érkezők, hanem a Komakút téri rendelőintézetbe, a Laczkó Dezső Múzeumba és a megyei könyvtárba járók, valamint a Petőfi Színházba és a Hangvillába látogatók is használják. Tóth J. Károly arról is írt, az autósok városi ügyeik intézéséhez is igénybe veszik ezt a parkolót. A növekvő igények miatt a városnak szüksége van okosan kiválasztott parkolókra, az Erzsébet ligetire pedig szükség van ahhoz, hogy a város élhetőbb legyen, zárja levelét olvasónk.

A parkolót érintő felvetések valóságtartalmával kapcsolatban megkerestük az önkormányzatot. Válaszában Brányi Mária alpolgármester, a téma közgyűlési előterjesztője kiemelte, a belvárosi rehabilitáció következő ütemében szereplő tervek nem érintik a zeneiskola melletti parkolást. A közgyűlési előterjesztésben az olvasható, hogy a zeneiskola előtti teret zárják el a forgalom elől, az iskolaépület előtt pihenő-, játszó- és várakozó felületet alakítanak ki, amely a város hosszú távú fejlesztési koncepciójához is illeszkedik. A pályázat benyújtásáról rendkívüli közgyűlésen döntött a város kedden, az 567,5 millió forintos támogatási összeget egy kormányhatározat már korábban nevesítette.

Ahogyan arról korábban a Naplóban beszámoltunk, a programban megújul több belvárosi közterület: a Cserhát épületei közötti zöldfelületek, a Kossuth Lajos utca mögötti belső udvarok, valamint a Hangvilla előtti park. A forrásból 80 millió forintot fordítanak a Csermák Antal Zeneiskola energetikai és homlokzati megújítására, valamint felújítják a Vár Áruház külső homlokzatát is, továbbá hulladéktárolási mintaprogramot indítanak a belvárosban. Emellett térfigyelő rendszert is kiépítenek a Kossuth utcán és terein, a Gizella, a Sarolta és a Fortuna udvarokban, valamint a Hangvilla melletti parkban és a Lordok háza mögött. A felújítási munkálatok ősszel kezdődnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!