Veszprém

2012.12.04. 12:58

Betegápolók lettek

Veszprém - Tizenkilencen tettek OKJ-s gyakorló ápolói vizsgát az elmúlt napokban, a pályázati kiírásnak megfelelően minden sikeres vizsgázónak munkát biztosítanak a megyei kórházban.

Erről a Naplót Jákli Sándor, az OKTKER Kft. képzési vezetője tájékoztatta. Megtudtuk tőle, a kormányhivatal munkaügyi központjának pályázatára a TÁMOP program keretében került sor. A gyakorló ápoló OKJ-s, minden napos képzés 2060 tanórában, 2011 szeptemberétől idén november 22-ig tartott.



A vizsga egy részére Veszprémben, a Padányi egészségügyi szakiskolában került sor. A herendi Pethő Beatrix újraélesztést mutat be (Fotó: Penovác Károly)


A felhívásra az illetékes munkaügyi kirendeltségeken 45-en jelentkeztek, közülük  Csolnoky Ferenc Megyei Kórház javaslata alapján választották ki azt a húsz személyt, 19 hölgyet és egy férfit, akik részt vehettek a tanfolyamot. Az elvárt minimális iskolai végzettség érettségi volt, két személy más irányú főiskolai diplomával is rendelkezett. Kilencen voltak 40-49 év köztiek, a többek 20 és 40 közé tartoztak. Fizetni senkinek nem kellett, az oktatást a munkaügyi központ finanszírozta, a vidékieknek 90 százalékos utazási kedvezményt is biztosítottak. Egy személy időközben elhelyezkedett és más településre költözött, ezért félbehagyta a tanfolyamot. 

Az elméleti képzés az OKTKER kft.-nél, a gyakorlati legnagyobb része a megyei kórházban zajlott, ahol az ápolási részleg felkészült szakemberei tartották a foglalkozásokat. A gyakorlati vizsgára a kórház sebészetén és belgyógyászatán került sor.

Jákli Sándortól azt is megtudtuk, ugyanez a képzési forma Ajkán is zajlik a Magyar Imre Kórházzal együttműködve. Itt 22-en tanulnak, decemberben megtörténik az ő vizsgáztatásuk is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!