Veszprém

2013.03.09. 18:04

Bor, blues, böllérek a Veszprémvölgyben

A fesztiválszezon bővítése volt az egyik célja az I. Bor Blues Böllér-napok megszervezésének a gyönyörűen felújított Veszprémvölgyben.

Varga Ibolya

A programok pénteken délután kezdődtek, amikor is kitelepültek a borászok, pálinkafőzők, kézművesek és megtartották ez első koncertet a Deák Bill Blues Banddel. Szombaton az idő nagyon kedvezett a szabadtéri programoknak, nem csoda hát, hogy végig sok érdeklődő látogatta a fesztivált.

A napot Porga Gyula Veszprém város polgármestere kezdte köszöntővel, amit ezúttal a disznóvágások hagyományaihoz illően azzal zárta beszédét, hogy pálinkával koccintott. Itt igazi disznóvágás volt, a Nemesvámosi betyárokkal. A csapat rokonokból és barátokból áll, olyan emberekből, akik tartanak állatokat és nem irtóznak a levágásuktól sem.

 

Ezúttal egy nagyon nyugodt, barátságos disznót vezettek fel, melyet kábítás után öltek le és megkezdődött az állat feldolgozása, melynek végeredményeként hurka, kolbász, pecsenye és egyéb finomságok készültek. A nemesvámosi csapat vezetője Sövényházi Balázs polgármester, aki a sertés feldolgozását félbehagyta egy bő órára, amikor is átment az új agrárkamara megyei vezetőségválasztó közgyűlésére.

Ott a megyei szervezet alelnökévé választották. Majd visszatért és folytatta a sertés feldolgozását. A zenei programban előbb a Hangadók adtak koncertet, majd a HM légierő Zenekar mutatta be repertoárja könnyedebb darabjait, este pedig három órás volt a blues-est, melynek Török Ádám és a Mini volt a főszereplője.

 

Vasárnap 10-kor nyitnak a kitelepülők, akik idejében érkeznek, még megkóstolhatják a szombaton elkészült friss disznóságokat. Az I. Veszprémvölgyi töpörtyűsütő verseny 11 órakor kezdődik. A friss zsírt majd egyedi csuprokba töltik a csapatok. A kulturális program keretében először 13 órától a Veszprém-Bakony Táncegyüttes műsorát láthatják, melyet szabadtéri táncházzal fűszereznek meg. A fesztivált a Custom Blues Band koncertjével zárják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!