Veszprém

2014.01.13. 15:10

Rangos építészeti magazin címlapján a Hangvilla

A veszprémi Hangvilla került az Octogon (Architecture and Design) rangos építészeti lap decemberi számának címlapjára.

Balla Emőke

A nívós magazin terjedelmes cikkben mutatja be Veszprém város legújabb büszkeségét, amely Anthony Gall és Albóciné Ábrahám Gabriella építészek munkáját dicséri. Láris Barnabás írását Bujnovszky Tamás gyönyörű fotói színesítik – tájékoztatta lapunkat Bélafi László, a Hangvilla megálmodója.

A legújabb lapszám különösen gazdag muzsikában és megújuló, átalakult épületek, belső és közterek történeteivel. A közelmúltban átadott, megújult Zeneakadémiáról külön melléklettel készült a magazin. A hazai szaklapok közül elsőnek az Octogon oldalain – és címlapján – szemlélhetik meg a veszprémi Hangvilla, a korábbi Séd filmszínház, Anthony Gall és Albóciné Ábrahám Gabriella tervei alapján megújított és átalakított multifunkciós közösségi és rendezvényköz-pont épületét, belső tereit.

A város legújabb büszkeségét, a Hangvillát egy rangos építészeti szaklap is bemutatja olvasóinak (Fotó: Zwicker Tamás)

A Hangvilla tavaly november 29-én telt házas előadással nyitott meg kapuit, a hivatalos átadóünnepséget január 4-én, a városi újévi fogadással egybekötve tartották. Bélafi László ügyvezető akkor úgy fogalmazott: Az eredeti elképzelés – miszerint kell egy koncertterem a városban – után az igények is változtak. Nemcsak jó akusztikájú koncertteremre van szükség, hanem egy közösségi térre, ahol közösségi életet lehet élni, megélhetjük ünnepeinket. „Úgy tapasztalom, a Hangvilla közszeretetet élvez.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!