Veszprém

2015.03.07. 16:30

Connector Táncfesztivál: Két nap, kétezer táncos

Veszprém - Mintegy kétezer táncos lép fel hétvégén a negyedszer megrendezett Connector Táncfesztiválon.

Marton Attila

Az elmúlt két évhez hasonlóan most is érkeztek a határokon túlról is versenyzők, sőt, idén először Európán kívülről is az indiai Pritika Kalrának köszönhetően.

Szombaton a modern és kortárstánc, a művészi tánc, a klasszikus balett, a musical és az open stílusok képviselői léptek színpadra a Március 15. utcai sportcsarnokban. Vasárnap a disco, a fitness, a hastánc, a hip-hop, a break, az akrobatikus rock and roll és a néptánc stílusok táncosai versenyeznek.

Fotó: Balogh Ákos

A résztvevők mini (4-6 évesek), gyermek, junior és felnőtt korcsoportokban, amatőr, hobbi és professzionális képzettségi szinteken mérik össze tudásukat. A megmérettetésen tizenhárom stílusban összesen nyolcvan csoport mintegy kétezer táncosa mutatja be tudását a Lakatos János vezette szakmai zsűrinek a két nap alatt. A versenyre kilátogató közönség a hétvégén összesen háromszázhatvan koreográfiának tapsolhat.

 

A Connector Táncfesztivál célja, hogy érintkezésbe hozzon olyan táncstílusokat, amelyek máskor ritkán találkoznak egy rendezvényen, például a néptánc a breakkel, vagy a klasszikus balett a hastánccal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!