Veszprém

2014.03.08. 20:00

Családi főzőverseny és sütiárverés

Veszprém – Még vasárnap is érdemes ellátogatni a Kolostorok és kertek rendezvénytérre a második Bor–blues–böllérnapokra.

Varga Ibolya

Mindenkinek helye van itt, aki kíváncsi, milyen volt régen a disznótor, szereti a friss pecsenyét, hurkát, kolbászt, keresi a magyar termékeket, vagy csak szeretne kikapcsolódni. A disznóölés természetesen egy össznépi pálinkás koccintással kezdődött, csak azt követően kezdték el a böllérek feldolgozni az állatok húsát. Itt nem csupán a véres valósággal foglalkoztak szombatn, a szervezők megemlékeztek a nemzetközi nőnapról is, virággal köszöntötték a lányokat és asszonyokat. Délben már lehetett kóstolni a friss disznóságokat, és persze nóta szólt az ebédhez.



A szomjúságtól sem kellett tartani, több pincészet kínálta a borait, néhányan forraltak is, bár napközben kellemesen meleg volt. Az esti koncert alatt, melyen a Sipőcz Rock Band szórakoztatta a közönséget, már elkelt a melegítő forralt borocska. Déltől meg lehetett nézni a jezsuita templomban a süteménysütők versenyére érkezett finomságokat. Ezeket vassárnap zsűrizik, jutalmazzák, majd elárverezik. A liciten befolyt összeget teljes egészében a megyei kórház kapja meg. Idén sem marad el a töpörtyűsütő verseny, csak kiegészül családi főzőversennyel. Utóbbin bármi elkészíthető, ami alkalmas a szabadtéri főzésre. Az elkészített ételeket a csapattagok és vendégeik fogyasztják el. Vasárnap 17 órától a veszprémi fiatal zenekarok mutatkoznak be a nagysátorban felállított színpadon. A kézműves kiállítók egy része bemutatja, hogyan készül a portékája. Egész nap szerveznek gyerekprogramokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!