Veszprém

2013.12.11. 16:10

Dél-Afrika budapesti nagykövete Veszprémben

Veszprém - A Dél-Afrikai Köztársaság nagykövete, Johann Marx, tett látogatást a minap a Pannon Egyetemen. A nagykövet március óta képviseli országát tisztségében Magyarországon.

Varga Ibolya

A Pannon Egyetemnek több évtizedes sikeresen működő kapcsolata van dél-afrikai egyetemekkel, közös kutatási projekttel és közös publikációkkal erősítik az együttműködést. Számos oktató látogatott és tartott előadást vendégprofesszorként egymás egyetemein. A nagykövet folytatni szeretné a kapcsolatot és támogatását ajánlotta további együttműködés kialakítására kutatás-fejlesztés, innováció, oktató- és hallgatócsere vonatkozásában.

A nagykövet tartja előadását. Fotó: Pannon Egyetem

Az egyetem és a nagykövetség kapcsolatot eddig is nagyköveti látogatások, előadások és kulturális kiállítások jellemezték. Johann Marx a látogatás során egyeztetett a Pannon Egyetem rektorával, dr. Friedler Ferenccel. Az Angol-Amerikai Intézet kezdeményezésre előadást tartott Dél-Afrikáról, a BRICS-csoport (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) tagjaként címmel. Kitért arra, hogy márciusban Dél-Afrika volt a házigazdája az ötödik BRICS csúcstalálkozónak. Bemutatta Dél-Afrika világgazdaság fejlődésében betöltött szerepét, megemlítve, hogy országa meghatározó módon járul hozzá a világ össztermékéhez (GDP). Kitért továbbá bankrendszerük sikeres működésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!