16°
19°

A Bolyai matematikaverseny legjobbjait jutalmazták

Veszprém - A Bolyai matematikaverseny legjobbjait jutalmazták a Deák Ferenc Általános Iskolában tartott díjátadó ünnepségen.

A népszerű szaktárgyi versenyre idén 45 ezer diák nevezett. Megyénkben 21 település képviseletében 255 csapat vett részt a versenyen, ami meghaladja az eddigi legmagasabb létszámot, tájékoztatott Horváth Szilárd, a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója. A diákok a 3-8. évfolyamon mérték össze tudásukat. Az ünnepélyes eredményhirdetést a megyei szervező Deák iskolában tartották, ahová kategóriánként az 1-6. helyezett csapat és az őket felkészítő pedagógusok kaptak meghívót. A legjobbak képviselik megyénket a november 19-én Budapesten megrendezendő országos döntőn.

A díjazott Számtündérek csapata: Simon Sára, Mészáros Bianka, Ágh Zsófia és Tóth Zsófia Fotó: Nagy Lajos

A harmadik évfolyamon első helyen végzett a Számtündérek csapata (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő Moravetz Andrea). A negyedikesek között a 2×2 csapat lett a legjobb (Deák iskola, felkészítő Csunyiné László Judit). Az ötödik évfolyamon a Kis Okosok csapat jeleskedett (Deák iskola, felkészítő Horváth Szilárdné). A hatodikosok legjobbja a Páros csapat (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, felkészítő Horváth Brigitta). A hetedik évfolyamon első helyezést ért el az Ütős 4-es (Kossuth iskola, felkészítő: Gyévai Iván és Nagyné Czaun Marianna).

A nyolcadikosok között a Négy az egyben csapat szerezte meg az első helyet (Deák iskola, felkészítő: Horváth Szilárdné).

A tanári fődíjat Horváth Brigitta, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa vehette át.


Legolvasottabb

1
Itt számíthat traffipaxra hétfőn Veszprém megyében
2
Az eső akadályozza a betakarítást
3
Programok, rendezvények Veszprém megyében
4
Itt számíthat traffipaxra szerdán Veszprém megyében
5
Uszodamester, cukrászmester munkatárs
110. évforduló
Tóth B. Zsuzsa
Bányásznap Ajkán: méltón ünnepeltek
Időjárás / 3 órája
Kedden is folytatódik a változékony idő
Jó hír viszont, hogy eső csak itt-ott, elvétve várható.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *GÁSPÁR ANTALNÉ* *szül. Fenyő Ilona* 75 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 14 órakor lesz a balatonalmádi pinkóczi temetőben. Gyászoló család
/"Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, Így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek..."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *GÓCZÁN FERENC * 82 éves korában csendesen megpihent. Temetése 2017. szeptember 28-án, csütörtökön 14 órakor kezdődő gyászmise után lesz a balatonedericsi temetőben. Gyászoló család
égből pottyant panel / 6 órája
Autóra zuhant egy repülőgépdarab Japánban
Salakarany / 8 órája
A végbelében akart aranyrudakat kicsempészni egy utas Srí Lankáról
jó kilátások / 8 órája
Ősszel is figyeljen autójára!
lerántjuk a leplet / 8 órája
Ne dőljön be ezeknek a konyhai tévhiteknek!
vb-selejtező / 8 órája
Összeállt Storck végső kerete
beszélő rajzocskák / 9 órája
Fejtse meg az irka-firkák titkát!