Veszprém

2016.12.10. 10:41

Dr. Csiszár Miklósné, Eizler Katalinra emlékeztek a veszprémi könyvtárosok

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében ünnepélyes emlékülésen adták át a jeles helyismereti könyvtáros születésének 70., halálának 10. évfordulójára alapított dr. Csiszár Miklósné Emlékdíjat.

Jákói Bernadett

A megyei könyvtár kapualjában létrehozott Pantheonban a könyvtár dolgozói leplezték le dr. Csiszár Miklósné Eizler Katalin helyismereti könyvtáros  emléktábláját Fotó: Jákói Bernadett

A díjat dr. Csiszár Miklós alapította, az odaítélésről pedig egy többszereplős bizottság döntött. A díjalapító rendkívül tiszteletreméltó szándéka, hogy olyan Veszprém megyében dolgozó könyvtárosok kapják a díjat, akik precíz és nélkülözhetetlen háttérmunkájukkal segítik a helyismerettel és helytörténettel foglalkozó kutatókat. Az idei első kitüntetettek Szabóné Vörös Györgyi könyvtáros a helyismereti gyűjtemény vezetője, valamint Vereskuti Klára, aki több évtizedes, a helyismereti gyűjteményben eltöltött szakmai munkásságáért vehette át a nívós emlékérmet.

A díjátadót megelőzően a Megyei Könyvtár Pantheonjában,(a Komakút tér felöli bejárati kapualjban) kialakított emlékhelyen leplezték le dr. Csiszár Miklósné emléktábláját. Pálmann Judit jelenlegi igazgató és Varga Béla a könyvtár korábbi igazgatója megható visszaemlékezéssel, életútjának és szakmai tevékenységének felidézésével emlékeztek a helyismereti könyvtáros megyét is átfogó szakmai munkásságára. Az emlékülést és a díjkiosztást követően jelenleg is aktív könyvtárosok, így Szabóné Vörös Györgyi a veszprémi helyismereti gyűjtemény közelmúltjának és a jövővel kapcsolatos távlatokról tájékoztatta a megjelenteket, Szabó Rita a pápai könyvtár helyismereti gyűjteményének digitális fotótáráról, valamint Budai László a várpalotai Krúdy Gyula Könyvtár helyismereti tevékenységének lokális identitását alakító szerepét méltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!