Sikeres beszoktatás

2017.09.10. 15:28

Dromedárok a Veszprémi Állatkertben

Barátságos és játékos természetükkel már most elbűvölték az állatkertészeket.

Észak-Afrika és a Közel-Kelet sivatagjaiban őshonos állat. Teljes mértékben a szélsőséges körülményekhez alkalmazkodott, a 40%-os testsúlycsökkenést is kibírja, elviseli a legnagyobb forróságot, szegényes táplálékon is megél: sós, száraz, szúrós növényeket, de még csontokat is elfogyaszt. A dromedár púpja a táplálék raktározására szolgál, mérete a tápláltsági állapot szerint változik - írja a veszpzoo.hu az állatkert hivatalos oldala.

A homok és a por ellen szemét kétsoros szempillája védi, homokvihar esetén pedig képes teljesen bezárni orrnyílásait, ezáltal megakadályozva a por bejutását.Alapvetően békés állatok, de a hím a párzási időszakban agresszívé válik, ellenfeleit köpködéssel, harapással és rúgásokkal támadja.

A sikeres beszoktatást követően az 5 fősre bővült dromedár csapat a Veszprémi Állatkert Gulya-dombi területén az Afrika szavanna kifutó mellett tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!