Veszprém

2014.07.03. 16:51

Dufek Józsefné kapta a Perlaky-díjat

Dufek Józsefné, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Arc-, állcsont és szájsebészeti osztályának vezető asszisztense kapta idén a Perlaky-díjat.

Balla Emőke

A Semmelweis nap a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, az egészségügyben dolgozóknak megköszönik munkájukat, elismeréseket adnak át. A veszprémi, Dubniczay-palotában tartott ünnepségen Némedi Lajos alpolgármester azért az áldozatos munkáért mondott köszönetet, amit az orvosok, asszisztensek végeznek. Az orvos munkája csak akkor lehet eredményes, ha magas szakmai munkát végző asszisztens segíti őt, aki kedves mosollyal bátorítja, vigasztalja a beteget.

A veszprémi önkormányzat közgyűlése a Perlaky díjat idén Dufek Józsefnének ítélte oda. Dufek Józsefné 1980-ban a megyei kórház szájsebészetén kezdett dolgozni, 1995-től az osztály vezető asszisztense. Fogászati asszisztensi szakképesítést, klinikai fogászati higiénikusi szakképesítést szerzett. Jó szervezőkészséggel rendelkezik. Szakmai tudását, tapasztalatát a fogászati asszisztensi képzésben részt vevő hallgatóknak maximálisan átadja. Munkáját lelkiismeretesen, precízen és betegcentrikusan végzi, kitűnő érzékkel fogja össze az irányítása alatt dolgozó beosztottjait. Szakmaszeretete, szakmai tapasztalata és embersége jelentősen hozzájárul a minőségi betegellátáshoz. Kiemelkedő empátiakészséggel fordul a betegek felé. Példaértékűen és hűségesen szolgálta az eltelt harmincnégy évben a betegellátást, hangzott el a laudációban. Az ünnepi műsorban Molnár Péter klarinétművész Kovács Béla klarinétművész „Hommage a Kodály” és „Hommage a Bartók” című műveit adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!