csinibabák

2017.09.12. 09:06

Elbűvölő dromedárlányok érkeztek a veszprémi állatkertbe

Három új lakóval bővült a Veszprémi Állatkert dromedárcsapata. A Németországból érkezett fiatal dromedárkancák egyelőre még ismerkednek új környezetükkel, beszoktatásuk folyamatban van.

veol.hu

A sikeres beszoktatást követően az ötfősre bővült dromedárcsapat a Veszprémi Állatkert gulya-dombi területén, az Afrika szavanna kifutó mellett tekinthető meg - írja Facebook-oldalán az állatkert.

Ki ad nekem puszikát?
Forrás: Veszprémi Állatkert

A dromedár Észak-Afrika és a Közel-Kelet sivatagjaiban őshonos állat. Teljes mértékben a szélsőséges körülményekhez alkalmazkodott, a 40 százalékos testsúlycsökkenést is kibírja, elviseli a legnagyobb forróságot, szegényes táplálékon is megél: sós, száraz, szúrós növényeket, de még csontokat is elfogyaszt. A dromedár púpja a táplálék raktározására szolgál, mérete a tápláltsági állapot szerint változik. A homok és a por ellen szemét kétsoros szempillája védi, homokvihar esetén pedig képes teljesen bezárni orrnyílásait, ezáltal megakadályozva a por bejutását. Alapvetően békés állatok, de a hím a párzási időszakban agresszívé válik, ellenfeleit köpködéssel, harapással és rúgásokkal támadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!