Veszprém

2014.03.18. 17:20

Élet a Duna mentén

Veszprém - Az árvízi védekezésnél tanúsított összefogás iskolapéldája annak, hogy veszélyhelyzetben az emberek összetartanak, és egy emberként segítenek a bajba jutottakon.

Kovács Erika

Ezt dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott mondta az Élet a Duna mentén című fotókiállítás megnyitóján a művelődési központban kedden. A vándorkiállítással arra emlékeztek, hogy 2013-ban a dunai árhullám még meg sem érkezett Magyarországra, amikor a folyó felső szakaszán már javában zajlott a védekezés.

A kormány június negyedikén veszélyhelyzetet hirdetett. A védekezés hat napon keresztül, 807,4 kilométer töltésen történt. Ennek a hősies munkának, a civil összefogásnak állít emléket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának (KKM) fotókiállítása. Berki Imre, a KKM igazgatója kiemelte: céljuk, hogy bemutassák a Duna valódi, egyben veszélyes arcát, és emlékezzenek a hivatásos rendvédelmi szervekre, az önkéntesekre és civil szervezetekre.. Miskolczi Tibor ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese megnyitójában a példaértékű összefogásra helyezte a súlyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!