Veszprém

2012.11.13. 17:21

Elismerés városnak, óvodának

Veszprém - Két díjjal is büszkélkedhet a város: a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen Acélvirág díjat kapott, a Bóbita körzeti óvoda, a Hársfa tagóvoda pedig harmadszor nyerte el a zöld óvoda címet.

Balla Emőke

A Magyar Tájépítészek Szövetsége szakmai díját, az Acélvirág díjat nyerte el Veszprém városa, a Séd-völgyi Kertek és kolostorok kialakítása kapcsán. Brányi Mária alpolgármester sajtótájékoztatón elmondta: a projekt széles összefogással valósult meg, az egész város magáénak érzi. Most építkezés zajlik a belvárosban, de a jövő évi környezetszépítő versenyben a város szeretne még előkelőbb helyezést elérni, hangsúlyozta az alpolgármester. Jövőre nem a helyi versengés lesz az első, a város  látványosan készül az országos versenyre, még több zöld felülettel, virággal, bemutatni az országnak Veszprém természeti adottságait, épített örökségét.

Némedi Lajos alpolgármester beszámolt arról, hogy a Bóbita körzeti Hársfa tagóvodája elnyerte a "zöld óvoda" címet, melyet az országban ötven óvoda kapott, a városban a legkisebbek is fontosnak tartják a környezet védelmét. A Hársfa óvoda zöld koordinátora, Regenyeiné Kostyik Tímea kiemelte: intézményük 2006 és 2009 után idén harmadszor nyerte el a címet, év végén pedig pályáznak az "örökös zöld óvoda" címre. Azért igyekeztek a címet elnyerni, mert ellensúlyozni akarták a tévhiteket, melyek a buszpályaudvari szomszédságból erednek. Óvodai nevelésükben alapvető a környezettudatos és egészséges  életmódra való nevelés és a testi nevelés. A gyerekek sok közös - az egész óvodát megmozgató - rendezvényen vesznek részt, odafigyelnek az intézmény belső és küldő környezete tisztaságának megőrzésére, fejlesztésére. Az óvoda valamennyi csoportja megünnepli a " zöld jeles napokat":  víz világnapját, madarak, fák, föld, állatok napját. Az óvoda minden dolgozója  pozitív mintát nyújt a környezettudatos magatartásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!