Veszprém

2015.12.22. 15:43

Elkötötte az autóbuszt

Veszprém – Vádat emeltek egy 17 éves fiú ellen, aki elkötötte az egyik faluban parkoló autóbuszt, a járműben sok kárt okozott.

Napló-információ

A Veszprémi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt emelt vádat azzal a 17 éves fiúval szemben, aki 2015 augusztusában az egyik Somló környéki faluban parkoló közforgalmú autóbuszt elindította, majd a járművel egy beton hídfőt megrongált, egy közlekedési táblát pedig kidöntött – közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Az elkövető éjfél után gyalogosan ért haza a falujába, amikor a parkoló autóbuszt meglátva elhatározta, hogy azt megpróbálja beindítani és vezetni. A busz vezetőoldali ablakán át bemászott a járműbe, azt a benne felejtett kulcscsal beindította, majd a szomszédos faluba vezető útelágazásig haladt, s ott visszafordult. Egy újabb fordulót azonban már nem tudott megtenni, és az útpadkáról letérve egy beton hídfőt megrongált, egy közlekedési jelzőtáblát pedig az autóbusz visszapillantó tükrével kidöntött, ezzel a közlekedés biztonságát veszélyeztette. A vádlott a járművet végül a kiindulási hely közelében lévő buszmegállóban állította le. Az autóbuszban közel 200 ezer forint kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!