Veszprém

2014.12.06. 17:20

Ételt osztottak hajléktalanoknak Veszprémben

Veszprém - Kétszáz adag ételt osztottak ki hajléktalanoknak a veszprémi polgárőrség Cholnoky Városrész Egyesületének képviselői a vasútállomásnál szombaton.

Kovács Erika

Meghatódva vették át az ételt, egy doboz tepertőt, zsemlyét, almát és forró teát a sorban állók, akik főként a Máltai Szeretetszolgálat közelben levő Befogadás Házából érkeztek. A Kun László vezette polgárőr egyesület tagjai, köztük Németh József, Simon István, Varga István és Hegedüs Gyula osztotta ki az ennivalót a nehéz sorsú embereknek. A polgárőrök megjegyezték, harmadik éve osztanak ilyenkor ételt, amelyben nagy örömmel vesznek részt, mert jó érzés látni, mekkora örömet okoznak nehéz sorsú embertársaiknak. Felkutatják a helyi cégeket, akik tudnak segíteni nekik ebben, idén egy sütő-, és egy higiénia kft. jóvoltából sikerült összeállítani az adományt.

Ételt osztottak hajléktalanoknak Veszprémben. Fotó: Kovács Erika

Az otthon nélküliek nevében Koncz Gábor köszönte meg az ételt azoknak, akik gondoltak rájuk, és akiknek boldog karácsonyt is kívánt. Azt mondta, ők minden falat élelemnek örülnek. A 43 éves férfi 14 éve hajléktalan, mint mondta, korábban állami gondozásban élt. Régóta alkalmi munkát vállal, minden lehetőséget megragad, emellett a hajléktalan újságot osztja az utcán.

- Talán egyszer én is családban, meghitt körülmények között tölthetem a karácsonyt - mondta meghatódva.

Az emberek, mások mellett Kiss Gábor körülöttünk azt mondták, szívesen dolgoznának, ha lenne erre lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!