Veszprém

2014.06.15. 16:50

Évadzáró társulati ülést tartott a Veszprémi Petőfi Színház

Veszprém – Kőrösi Csaba kapta a Petőfi-díjat, Halas Adelaida a Latinovits-díjat, Regenye Adrienn a Medgyaszay-díjat a Veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülésén.

Balla Emőke

Minőségi produkciók részese lehetett a néző az elmúlt évadban, értékelte Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere a társulat teljesítményét. Úgy fogalmazott, a Petőfi Színház társadalmi szerepvállalása kiemelkedő, a közgyűlés által elfogadott városi kulturális koncepció a minőségi szakmai munka feltételeit biztosítja, a kulturális negyed terve a színház életét is pozitív irányba befolyásolja.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója szólt az épület tervezett rekonstrukciójáról és arról, hogy a szűkös költségvetés ellenére is sokat vállalt a színház.

Oberfrank Pál igazgató a Veszprémi Petőfi Színház elmúlt évadát számokban is értékelte. Az intézménynek 67 bérletsorozata volt: 28 felnőtt, 25 ifjúsági és 14 gyermek bérlet, 16.903 bérletes néző. A színház 281 előadást tartott az elmúlt évadban, amit összesen 84.842 néző látott. A társulat a nyáron sem pihen, előadásokkal szerepel Sopronban, Balatonfüreden, Tihanyban, Pápán, valamint Budapesten. A társulati ülésen megemlékeztek az idei évadban eltávozottakról: Módli Zita súgóról, Hegyeshalmi László színházigazgatóról, a színház örökös tagjáról, Berényi Gábor rendezőről, aki utolsó előadását Veszprémben állította színpadra, valamint Szakács Eszter színművészről, a társulat egykori tagjáról. Köszöntötték a jubiláló munkatársakat, a színházban öt, húsz, huszonöt éve dolgozókat, köszönetet mondtak Horváth Lászlónénak, aki több mint hat évig volt a színház gazdasági vezetője.

A közönség szavazatai alapján Kőrösi Csaba színművész kapta a Petőfi-díjat, a társulat Halas Adelaida színművésznek ítélte a Latinovits-díjat, Regenye Adrienn jelmezkészítőnek a Medgyaszay-díjat. A közönség az évad legjobb előadásának a Szinetár Miklós által rendezett A Víg özvegy című operettet tartotta.

Halas Adelaida a szakmai díj kapcsán elmondta, nagyon jó megélni, boldogság számára ez a díj. benne van szakmai múltja, a jelen előadásai és a jövő lehetőségei. Még nagyobb öröm számára, hogy a társulat, kollégái, barátai szavaztak neki bizalmat. Kőrösi Csabát a korábbi évadokban többször díjazta a közönség. Szeretni kell a munkát, ezzel lehet elnyerni a közönség szeretetét, véli. „A közönséget kell kiszolgálni, mi értük vagyunk”– mondta. Esténként, a színpadon, előadásokon is megköszöni a nézők bizalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!