Veszprém

2015.08.26. 15:00

Fejlesztő tábor autizmus spektrumzavarral élő gyermekeknek

Veszprém - Az AutiSpektrum Egyesület második alkalommal szervezett autizmus spektrumzavarral élő gyermekeknek fejlesztő tábort.

Balla Emőke

Kilenc, öt-tizenkét éves, magasan funkcionáló kisgyermek volt részese az egyhetes programnak, idén a szülők is szervesen bekapcsolódtak a táborba, tájékoztatott Brokés Judit, az AutiSpektrum Egyesület elnöke. A gyermekek naponta vettek részt mozgás- és kognitív fejlesztő foglalkozásokon, kézműves programokon, két alkalommal terápiás kutya járt náluk. A foglalkozásokat a gyermekek állapotától függően mikrocsoportos / egyéni formában tartották.

Garamvölgyi Merse és Borszuk Eszter a terápiás kutyával
Fotó: AutiSpektrum Egyesület

A szülők pihentek, tapasztalatokat cseréltek, igény szerint egyéni tanácsadást kaptak autizmusban jártas szakembertől, és naponta megtornáztatták tagjaikat. A rekreációs táborban a szülők is lazulhattak, pihenhettek. A záró napra kirándulást, sütögetést terveztek a szervezők, de a nagy hőség és az országos tűzrakási tilalom miatt módosították a programot, kalandparkba mentek a gyerekek.

A táborban - melyet a veszprémi önkormányzat civil pályázata és az Autisták Országos Szövetsége Tartalmas pihenés pályázata támogatott gyerekek és szülők is jól érezték magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!