Veszprém

2014.04.21. 15:46

Fiatalok fegyveres rablása

Veszprém - Fegyveres rablásért két büntetlen előéletű fiatalembernek egyenként több mint hat évet kell rács mögött töltenie. A döntés jogerős.

Mátételki András

Az ajkai B. Antal és a városhoz közeli településen lakó K. Viktor alaposan felkészült a tavaly április 5-ei rablásra: fejükre csuklyát húztak, arcukat álarccal takarták el, amikor késő este beállítottak a megyeszékhelyen található Külső-Kádártai úti benzinkútra. A bejárta előtt beszélgető egyik dolgozóra és ismerősére ráparancsolt a fegyvert szorongató B. Antal: „Ott marad! Ez rablás!” A következő pillanatban társa nagy erővel ököllel megütötte a kutast. A két fiatal az épületben „Fegyveres rablás!” felkiáltással a pult mögött álló férfitől pénzt követelt. A kasszában őrzött 14 ezer forintot megkapták, majd sietve távoztak.

Három héttel később a sümegi benzinkutat akarták megrohamozni, a kasszában akkor éppen 120 ezer forint volt. Az épülettől mint egy 25 méterre álló férfire K. Viktor rátámadt, hogy szabad utat biztosítson társának, akinek a kezében ismét ott volt az engedély nélkül tartott flóbert riasztó pisztoly. A sértett kiabálni kezdett, ezért a két fiatal lemondott a rablásról - futva távoztak.

A nyomozók mindkét rabló lakásán házkutatást tartottak, ahol a már említett fegyveren kívül K. Viktornál is találtak egy riasztó pisztolyt.

Az első fokon hozott döntést a Veszprémi Törvényszéken Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna tanácsa helyben hagyta: B. Antalnak 6 év 8 hónapot, K. Viktornak 6 év 6 hónapot kell börtönben töltenie két rendbeli fegyveresen és bűnszövetségben, társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt, amiből az egyik cselekmény kísérleti szakban maradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!