Veszprém

2016.04.21. 10:23

Gizella-napok: a kulturális sokszínűség ünnepe

Veszprém – Koncertek, kiállítások, kirakodóvásár, ünnepi műsor várja a látogatókat, és a kertmozi is megnyílik az idei Gizella-napokon május 2-a és 8-a között.

Balla Emőke

A Gizella napokon a kulturális sokszínűséget ünnepeljük, fogalmazott Porga Gyula. A polgármester kiemelte, a rendezvénysorozatnak hagyományos szerkezete és műsorai vannak, de mindig megjelennek a különlegességek is, a szórakoztató előadások mellett a tudományos előadások. A színházkertben lehet nosztalgiázni, újra kinyit a kertmozi. A Finnugor kulturális főváros címet viselő Veszprémben  a Gizella napokon is helyet kapnak a finnugor örökséget bemutató programok.  A rendezvénysorozatot idén huszonötödik alkalommal szervezik meg.

Ring Júlia, a Veszprémi Programiroda munkatársa elmondta, a Gizella napi ünnepi műsort május 7-én, szombaton rendezik a Várszínpadon. Lesznek könnyűzenei koncertek, gyerekprogramok, népművészeti kirakodóvásár.

Veszprém és Passau 2000-ben kötött testvérvárosi szerződést, egymás kultúrájának, városának megismerésére, a kapcsolatok kialakítására a településeken baráti társaságok alakultak, közölte Szabó Gyuláné, a Veszprém-Passau Baráti Társaság Egyesület elnöke. A két egyesület kezdeményezésére jött létre a Gizella és István című zenés történelmi játék, melyet Veszprém Város Vegyeskara, Vokálja ad elő a rendezvénysorozat méltó zárásaként. Erdélyi Ágnes karnagy elmondta: a fiatalok számára hangszerelt történelmi játékot egy bajor gimnáziumi zenetanár álmodta meg, zenei stílusa  a középkori gregorián dallamoktól, a modern pop és soul hangzásvilágig ível.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!