Veszprém

2015.03.11. 18:10

Halálos ütközések voltak - Helyszínelők veszprémi tragédiákat mutattak be

Veszprém - Döbbenet kíséri az iskolákban a filmet, amit Pintér József és Jakab Zoltán, a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) baleseti helyszínelői mutattak be a rendőrségen, szerdán.

Kovács Erika

Mérlegre tette működését, idei céljait a Veszprémi Baleset-megelőzési Bizottság (VBB), amely munkájában való közreműködésre felkérte Kovács Erikát, újságírónkat is. A fókuszban baleset-megelőzés állt.

– Már harminc éve is főleg az ittas vezetők, a gyorshajtók okozták a legtöbb és legsúlyosabb baleseteket – mondta Ipsits Csaba ezredes, Veszprém rendőrkapitánya. A VBB elnöke, Adamovics László százados, a VRK közlekedésrendészeti osztályának vezetője, a bizottság ügyvezető elnöke azt mondta, 2014-ben az előző évhez képest kevesebb baleset történt, és csökkent a halálos kimenetelűek száma is. A gyalogosgázolások elkerülésében meghatározó szerepe van a jól látható ruházatnak, a rendőrség is oszt feltűnő mellényeket például a Pápai úton, ahol a gyárak miatt este is sok a gyalogos. Megelőzési programjaikban a gyerekek, a gyalogosok biztonságos közlekedését kiemelten kezelik, emiatt óvodákat, iskolákat keresnek fel. Pintér József főtörzszászlós és Jakab Zoltán főtörzsőrmester, a VRK baleseti helyszínelője levetítette azt a filmet, amit közel húsz év halálos baleseteiből állítottak össze. Ezt iskolákban mutatják meg diákoknak, azzal a céllal, hogy lássák, milyen helyzeteket kell elkerülni a tragédiák megelőzéséért.

Ipsits Csaba veszprémi rendőrkapitány (jobbról) és Adamovics László közlekedésrendészeti osztályvezető a találkozón  Fotó: Balogh Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!