Veszprém

2012.06.21. 06:04

Három csapás a lakosságra

Veszprém - A megyeszékhelyet az utóbbi pár hónapban három csapás is érte, ezeket elemezték ki keddi sajtótájékoztatójukon a veszprémi Lokálpatrióták.

Tremmer Tamás

A hulladéktárolók kötelező kiépítését, a lakótelepi utcanevek megváltoztatására irá-nyuló szándékot, valamit a szemétszállítási díjak drasztikus emelését "mély megértéssel" fogadták a Lokálpatrióták. Ez a három csapás a veszprémiekre, figyelmeztetett Molnár Ernő, a szervezet elnöke.

Bene Sándor alelnök a szemétszállítási díjak drasztikus változásaira hívta fel a figyelmet. Egy tizenhat lakásos társasház esetében 21 716 forintról 38 954-re, a hatvanlakásos társasház esetében 49 474-ről 117 112 forintra nő a díj. A huszonhét lakásos társasház esetében 58 568 forint lesz a díj, ami jelenleg 28 862 forint, de 2009-ben 21 100 forint volt.
 
A Jutasi lakótelepen utcanév-átnevezéseket és átszámozásokat tervez az önkormányzat. Kavalacz Tibor alelnök arról számolt be, hogy ennek megakadályozása érdeké- ben kétezer aláírást gyűjtöttek. Úgy hallották, a város állítólag eláll e szándékától, amíg erről hivatalos értesítést nem kapnak, őrzik az aláírási íveket.

Molnár Ernő elmondta, három darab 1100 literes szemétgyűjtőt az általa kezelt ház 300 ezer forintért körbekeríttetett, ha ezt a város oldja meg, az 800 ezerbe kerül. Ez számára érthetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!