Veszprém

2017.04.19. 07:20

VEN: türelmet kérnek az egyetemi városrész lakóitól

Ismét kétévente rendezzük majd meg a VEN-t, hiszen a most kitűzött minőségi célokat kívánjuk elérni minden további rendezvény alkalmával, s ezek előkészítéséhez idő kell, mondta el Balassa Gergő főszervező a keddi lakossági fórumon.

Leitner Vera

Nyitott párbeszéd volt a célja a VEN-kapcsán nyitott lakossági fórumnak, melyen Pálmann László rendőr ezredes, kapitányságvezető-helyettes, Miklósi György rendőr százados, KMB osztályvezető, Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő és Balassa Gergő, a VEN-főszervezője fogadta a kérdéseket.

– Az esemény negatívumai mindig a város és az önkormányzat képviselője felé jönnek, ezeket szerettük volna az egyetemi városrész lakóival megbeszélni, s a maximális türelmüket kérni ebben az időszakban azonban – mondta el a fórum kapcsán Baumgartner Lajos, aki az itt élők VEN-programokba történő bevonását jó lehetőségnek véli arra, hogy még közelebb kerülhessenek az egyetemistákhoz, a VEN-hez. A képviselő hozzátette, rendőri erők segítségével figyelnek rá, hogy a kritikus időszak, a rendezvényekről történő elvonulás is zavartalanul folyhasson le.

Pálmann László rendőr ezredes, kapitányságvezető-helyettes, Miklósi György rendőr százados, KMB osztályvezető, Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő, Balassa Gergő, a VEN főszervezője
Fotó: Penovác Károly

– Intenzív és direkt kommunikációról beszélhetünk indén a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a mentőszolgálattal is – mondta el Balassa Gergő, a VEN-főszervezője. – A VEN egyik leglátványosabb eleme a keddi bevonulás, mely óhatatlanul is akadályt jelent a városnak, lezárást kértünk erre a rövid időszakra – mondta el a főszervező, s hozzátette, a folyamatos kommunikáció az érintett szervekkel azonban nagyban segíti a keddi események gördülékenységét is.

Pálmann László rendőr ezredes, kapitányságvezető-helyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy bárki, aki a VEN alatt akármilyen problémát tapasztal, azonnal tegye meg a bejelentést a rendőrség felé, hiszen másnap már kevés esély van a hatékony intézkedésre.

– Természetesen nem tudunk minden látogató mellé felügyeletet állítani, nem tudunk mindenki helyett kulturáltan szórakozni. Mi a kulturált szórakozás lehetőségeit kívánjuk megteremteni és biztosítani – tette hozzá a főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!