a világ egyik legszebb, de legnehezebb műfaja

2018.02.06. 08:00

Házasság Hete: villámcsődület és „szívosztás” is lesz

A megyeszékhely immár ötödik alkalommal kapcsolódik be a Házasság Hete országos rendezvénysorozatba, amelyet idén február 10-18-ig rendeznek meg.

Juhász-Léhi István

Fotó: a szerző

A Házasság Hete veszprémi rendezvénysorozatának hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján a Hangvillában sok más mellett arról is szó esett, hogy az esemény országos nyitóprogramja ezúttal Veszprémben lesz, hiszen vasárnap 9.30-tól a nyitó istentisztelet az új templomban veszi kezdetét.

Fotó: a szerző

- Nagyon fontosnak éreztük, hogy itt, Veszprémben is a házasságról mint intézményről és a családról beszéljünk – fogalmazott megnyitójában Porga Gyula, Veszprém polgármestere. – Öt esztendeje egy maroknyi csapat kezdte el ezt a programsorozatot szervezni, és jó volt és jó látni, hogy nagyon népszerűek ezek az események, sok szép pillanattal a hátunk mögött. Az alapvető küldetés már az elején is az volt, hogy nem egy szervezet kapta meg ezt a programot, hogy álmodja meg, hanem sejtszerűen rakódtak rá a programok, és talán ez adja meg az igazi erejét, hiszen egy nagyvárosi összefogás az, ami megmutatkozik. Van egy új csatlakozó, a Három királyfi, három királylány mozgalom, akik egy könyvbemutatóval készülnek: a Petőfi Színház lesz az esemény házigazdája.

A polgármester hozzátette: az idei esztendőben is megvannak az állandó programjai a rendezvénysorozatnak, így sok más mellett előadások, rajzverseny, kiállítások és beszélgetések is lesznek. Kiemelte: „Az idei esemény legfontosabb nagyszerűsége öt év szorgos munkájának gyümölcse, a megnyitó istentisztelet.”

- Az Isten kegyelméből 2009 óta vehetek részt ezen a programsorozaton – ezt már Steinbach József, dunántúli református püspök mondta. – A Házasság Hete egy ökumenikusan nyitott rendezvény, túlmutat a felekezeteken. A hívő emberek küldetése az, hogy az egész világban meghirdessenek alapvető értékeket, és a házasság, a család intézménye ilyen.

Azokat is bátorítják, akik úgy érzik, hogy a házasságukban éppen nehezebb időszakot élnek, vagy kudarcot szenvedtek ezen a területen.

-  Azt hirdetjük, hogy az Isten mindig megadja az újrakezdést. A házasság a világ egyik legszebb, de legnehezebb műfaja – jelentette ki a püspök.

Végül, de nem utolsósorban megtudhattuk a szombattól jövő vasárnapig tartó eseménysorozat részleteit: a komoly dolgok mellett lesz flashmob a Tourinform irodánál, mézeskalács szív és „szívosztás” is – utóbbi pénteken – sok más mellett.

 

A veszprémi programokat IDE KATTINTVA nézheti meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!