díjátadó

2017.12.11. 08:27

Helytállás szeretettel, szakértelemmel

A veszprémi Városháza Kossuth-termében idén 11. alkalommal emlékezett meg a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület az 1956. december 6-i nőtüntetés évfordulójáról, amit a Női Helytállás Napjaként ünnepel és tart számon a nőszervezet.

Jákói Bernadett

Kilenc veszprémi hölgy részesült a 2017. női helytállás díjban Fotó: Jákói Bernadett

Az ünnepélyes díjátadást december 4-én egy egész napos szakmai konferencia előzte meg, ahol a terület szakemberei előadásokkal és szakmai konzultációkkal segítették az értelmileg sérült gyermekek világának és lehetőségeinek jobb megismerését, a szülők és a nevelők lehetőségeit. Ebben az évben az igényesen megszervezett díjátadó ünnepségen a fogyatékkal élők legkiválóbb gondozói, nevelői, segítői kerültek elismerésre. Az ünnepség a Tűztorony alatti Panteonban a Nőtüntetés emlékkövének koszorúzásával kezdődött, majd a Városházán folytatódott a díjak átadásával. Idén 9 hölgy részesült az egyesület által adott kitüntetésben, valamennyien a sérült gyermekek és felnőtt gondozottak világába visznek nap mint nap segítséget és adnak életüknek értelmet. Kevés a szó arra, hogy a kitüntetettek önfeláldozó egyéniségét, szakmai tudását, emberségét jellemezzük, érdemük, hogy az élet egyik legnehezebb területén állnak helyt – hangzott el Máthé Éva elnöki köszöntőjében.

Kilenc veszprémi hölgy részesült a 2017. évi női helytállás díjban Fotó: Jákói Bernadett

A kitüntetetteket virággal, elismerő emléklappal és a VENŐKE ajándékcsomagjával lepték meg. A díjazásban részesültek magas színvonalú pedagógusi tevékenységükkel előmozdítják a fogyatékkal élők társadalmi elfogadását, segítik és támogatják a szociális élet területén a foglalkoztatás és az önálló életvitel lehetőségét. Alkalmat teremtenek arra, hogy az ép gyermekek megismerkedhessenek a felnőtt gondozottak a sérült gyermekek világával, és nagymértékben elősegítsék a fogyatékkal élők beilleszkedését, a másság elfogadását és méltó kezelését. A kitüntetett hölgyek: Bernáth Ildikó, a Kozmutza Flóra és az Éltes Mátyás Alapítvány kuratóriumi elnöke, Beszédes Zoltánné a Betty Barátai Speciális Népzenei Csoport szülői segítője, Bozsik Ildikó gyógypedagógus, D. Barabás Éva az Életet Segítő Alapítvány kuratórium elnöke , Garamvölgyi Renáta az Autispektrum Egyesület önkéntese, Horváth Éva a Bárczi Gusztáv Általános iskola igazgatója, Krámli Ida a Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye intézményvezetője, Szabó Gabriella a balatonalmádi Nevelési Tanácsadó felnőtt szakpszichológusa, a veszprémi Autispektrum Egyesület önkéntes segítője , Vági Lilla gyógypedagógus, tanügy igazgatási szakértő. Nemcsak a Venőke de az egész társadalom köszönete és elismerése illeti meg őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!