XXI. századi körülmények között

2018.01.26. 09:53

Hétfőn megkezdődik a rendelés a Kabay utcai egészségházban

Hétfőn, január 29-én megkezdődik a rendelés a Kabay János utcai egészségházban Veszprémben.

veol.hu

A Kabay János utcai új épületben 3 háziorvosi praxis és 2 védőnői tanácsadó XXI. századi körülmények között fogja segíteni a veszprémieket egészségük megőrzésében – adja hírül a Veszprém szÉpül.

Fotó: Veszprém szÉpül

Mint a megyeszékhely önkormányzatának honlapjáról megtudtuk, az új egészségház létrehozása azért is volt sürgető, mert az Ádám Iván utca 1. szám alatti ingatlanon a korszerűtlen orvosi telephelyek megszűntek, a 22., 23. és 24. számú körzetet ellátó három háziorvosi vállalkozás 2016. április 1-jétől ideiglenesen az önkormányzat által a Csolnoky Ferenc Kórház Rendelőintézet Komakút téri épületében bérelt háziorvosi rendelőkbe költözött.

A Cserhát lakótelep 1. szám alatt működő 7–8. sz. védőnői tanácsadó szintén korszerűtlen, nem felel meg a szabályzókban foglaltaknak bővíthetőségét és felszereltségét tekintve sem. Az épület nem akadálymentes, későbbi akadálymentesítése sem megoldható, megközelíthetősége pedig nem felel meg az ÁNTSZ előírásaiban foglaltaknak.

A Kabay utcai egészségházban orvosonként 1–1 rendelő és a 2 védőnőnek egy megfelelően kialakított védőnői tanácsadó segíti majd munkáját.

Az új épületbe költöző háziorvosok: dr. Gergelyi Ákos, dr. Kisvarga Magdolna és dr. Sinka László, az egészségházba költöző védőnők Barabásné Fehér Krisztina és Szalainé Domján Réka.

Az új helyszínen is megmarad a 3 havonta tartott kiscsoportos babamasszázs-oktatás, illetve a nagy igényre való tekintettel tervezetten baba-mama klub indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!