Veszprém

2013.04.05. 13:00

Huszonnégy órás programozási verseny az egyetemen

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara hetedik alkalommal hirdette meg a 24 órás Programozási Versenyét, amelyre idén tizennyolc csapat nevezett.

Balla Emőke

Veszprémben a legjobb nyolc csapat bizonyította problémamegoldó képességét. A verseny tematikája minden évben a szakterület valamely érdekes kihívására keres választ, ami idén a vezeték nélküli kommunikáció, korlátos erőforrásokkal. A csapatok feladata olyan program létrehozása volt, ahol hangjelek segítségével adatokat tudnak küldeni egyik számítógépről a másikra. A hangjelek küldése normál hangszórók, fogadásuk mikrofonok segítségével történt. A megoldások értékelésénél figyelembe vették az átvitel sebességét, az áthidalható távolságot, a zavartűrést, az előadás és a megvalósítás technikai színvonalát. Az idei verseny érdekessége, hogy a végső sorrendet úgynevezett "párbaj" döntötte el. Az elmúlt évekhez hasonlóan a verseny összdíjazása egy millió forint.

A huszonnégy órás programozási verseny legjobbjai (Fotó: Szabó László)

A versenyt a háromfős Coder Commando csapat nyerte, csapatkapitánya Mokcsay Ádám, tagjai Farkas Gábor és Kovács Balázs, mindannyian harmadéves mérnökinformatikus alapszakos hallgatók. A verseny második helyezettje a PieRats csapata lett (Szabó László csapatkapitány, Sörös Soma és Papp Dénes), harmadik a S.Ö.R. csapata (Róth Gergő csapatkapitány, Klein Ferenc és Orosz Ákos). A programozási versenyt megnyitó Piglerné dr. Lakner Rozália dékán elmondta: a diákok a versenyen fel tudják használni mindazt, amit a műszaki informatikai karon elsajátítottak. A huszonnégy órás programozási verseny olyan készségek alapján méri a hallgatókat, melyek a munkaerőpiaci versenyképességüket alapvetően meghatározzák, mint például a problémamegoldó készség, és a hatékony együttműködés csapatmunkában vagy az állóképesség.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!