Veszprém

2014.08.06. 15:40

Az Óváros téren zenélt a hazai reggae legjobbja

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a veszprémi Világjava esték keretében fellépett Riddim Colony Band koncertjét, hazánk első számú reggae zenekara hangulatos bulit csempészett az Óváros-térre.

Király Ferenc

A jamaikai stílusú és nyelvű csapat kilenc éve ama céllal alakult, hogy friss zenei megoldásokat és előadásmódot követve saját muzsikát hozzon létre. Azóta temérdek klubban és fesztiválon vendégeskedtek, ám egy ideje gyakran játszanak a határainkon túl is. Jártak többek között Németországban és Hollandiában is, s pár éve – egyedüli kelet-európai bandaként – meginvitálták őket a kontinens vezető reggae dzsemborijára, az olaszországi Rototom Sunsplash-re. Időközben a műfaj világnagyságaival zenéltek egy színpadon.

A minap a Városi Művelődési Központ meghívására látogattak a királynék városába, hogy széles skálájukat játszva, – képzeletben, egy kicsi időre – a karib-tengeri szigetországba repítsenek bennünket. Az itteni koncertjük is egyedi élményt adott, sokakat megmozgatott, s kizárólag a permetként hullt égi áldás számlájára írható, hogy műsoruk nem tudott mindig lángolóan pozitív hangulatalap lenni. Ezúttal is saját szerzeményeiket részesítették előnyben, illetve az általuk feldolgozott, de saját verzióba ültetett ritmusokat. Az autentikus reggae formáció energikus színpadi showt prezentált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!