Veszprém

2012.12.12. 19:10

Illatos advent, rengeteg program

Sokak szerint a karácsony a szeretet és egyre inkább a kereskedelem ünnepe. Jobban járunk, ha a szellemi és nem az anyagi rész a hangsúlyosabb.

Varga Ibolya

Az Óváros téren és a várban november végén kezdődött az Illatos advent programsorozat, melynek része egyebek mellett a december 24-ig tartó karácsonyi vásár.  Idén a szokottnál kevesebb árus kínálja a portékáit, de ez nem akadályozhat   meg bennünket abban, hogy készüljünk az ünnepre. A karácsonyi vásárok igazi hangulatát nem is annyira az ajándékok határozzák meg, mint a forralt borokat, illatos teákat,  finom falatokat kínáló árusok.

November 29-től december 24-ig tart nyitva idén  Veszprémben az Óváros téren a karácsonyi vásár (Fotó: Gáspár Gábor)


Sok településen például szinte kizárólag ebben a vásárban lehet kapni sült gesztenyét, ami vitathatatlanul a tél egyik kedvenc csemegéje. Ebben a vásárban hetente szerveznek  alkotóműhelyt, melyen elsősorban a gyerekeknek segítenek az ajándékok elkészítésében és becsomagolásában. A múlt hétvégén arra is lehetőséget nyújtottak, hogy a városlakók bolhapiacon kínálják másoknak azokat a tárgyaikat, melyeket értékesnek tartanak, de már nem férnek el tőle a lakásukban, vagy jó állapotban vannak, de már nem játszik velük a gyerekük. Ez a vásár az egyik legsikeresebb, mindig lehet itt találni régen kiadott, szeretett könyveket, igazi bakelit hanglemezeket, olyan játékokat, amivel mi játszottunk régen és szeretnénk megmutatni gyermekeinknek, unokáinknak. Különösen a régi gyerekkönyvek voltak most is  sikeresek. 




Az Illatos  advent rendezvénysorozat segít a lelki felkészülésben. Advent szombatjain  a Szaléziánumban ráhangoló programokat szerveznek  veszprémi lelkipásztorokkal,  művészekkel.  Szombat-vasárnap  a Szentháromság téren  betlehemi jászol, állatsimogató, forralt bor, meleg tea, kürtőskalács vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!