Veszprém

2015.04.08. 14:34

Irodalmi Ki mit tud? - Négy korcsoportban indulhattak a tanulók

Veszprém - Próza- és versmondásból versenyeztek a megye általános iskolásai a Szilágyi iskola hagyományos irodalmi Ki mit tud?-ján.

Marton Attila

A fellépő gyerekek produkcióját Oravecz Edit, a Pannon Várszínház színésze, Péti Krisztina, a Petőfi Színház dramaturgja és Rábai Zsanett, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagja értékelték.

Az első és második osztályosok között Marton Áron (Lőrincze iskola, Szentgál, felkészítő tanár: Búzásné Csajághy Éva) végzett az első helyen Csilinkó Eszter Mária (Botev, Veszprém, f.: Sáriné Szirbek Ágnes) és Sólyomvári Erik (Radnóti, Balatonfüred, f.: Hudák Éva) előtt.

A fellépők közül a Dózsa iskolás Mihályfi Elena

A harmadik és negyedik évfolyamon Gáty Gergely (Szilágyi, f.: Fenesné Máté Andrea), Gelencsér Ábel (Szilágyi, f.: Veiland Miklósné), Balogh Botond (Botev, f.: Kövecses Mária) volt a végső sorrend.

Az ötödik-hatodik osztályosoknál Tóth Zsófia (Fekete Vörösmarty, Ajka, f.: Csordás Gyöngyi) lett az első Szigetvári Zsófia (Szilágyi, f.: Németh Csilla Katalin) és Forrai Bulcsú (Simonyi, Veszprém, f.: Szabóné Árik Viktória) előtt.

A Simonyi iskolából Kéri Gerda

A 7- 8. évfolyamon Oszvald Balázs (Padányi, Veszprém, f.: Baradits-Stummer Márta) végzett az első, Páder Zsófia (Rózsa, Veszprém, f.: Németh Csilla) a második, Bede Melinda (Dózsa, f.: Horváth Gyula) a harmadik helyen.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!