forfa kettes

2017.10.16. 09:30

Iskolájuk emlékfájánál találkoztak

A már nem létező, a korabeli, 45 évvel ezelőtti városrendezési koncepció során ideiglenesen felállított és pontosan egy évtizednyi szolgálat után elbontott iskolájuk emlékfájánál találkoztak az egykori veszprémi diákok.

Jákói Bernadett

Az egykori Forfa kettes iskola tanítványai emlékeztek iskolájuk fennállásának mindössze tízéves történetéről Fotó: Jákói Bernadett

1972-ben a veszprémi belvárosi átalakulások, építkezések kapcsán a II. sz. általános iskola Bajcsy utcai (korábban a volt Zsidó Iskola) épületének az elbontásával a Budapesti útra helyezett és az akkori I. sz. Általános Iskola udvarára felállított forfaépületben sok belvárosban felnövekvő, újgenerációs nemzedék tanult, és végezte el az előző épületben megkezdett és itt befejezett általános iskolai tanulmányaikat.

Az egykori Forfa kettes iskola tanítványai emlékeztek iskolájuk fennállásának mindössze tízéves történetéről Fotó: Jákói Bernadett

A nosztalgikus emlékeket felidézve jöttek az iskolatörténeti évfordulós találkozásra, és idézték fel együtt az iskola falai között eltöltött vidám, boldog gyermek és ifjúsági éveiket. Az egykori diákok jelképesen meglocsolták az 5 évvel ezelőtt az önkormányzat támogatásával elültetett Emlékfát, majd a találkozást az idén 35 éve épített Cholnoky Iskolában folytatták, az egykori Forfakettes iskola mai jogutód épületében. A rendhagyó helytörténeti iskola találkozón vetítéssel, nosztalgiázással idézték fel a résztvevők a diákkori élményeiket, a találkozó emlékére pedig emléklapot adományoztak a szervezők.

A Cholnoky Iskolában befejeződött program zárásaként emléklapban is részesültek az öregdiákok Fotó: Jákói Bernadett

Az emlékfánál tartott közös megemlékezés elő rendezvénye volt a jogutód Cholnoky Iskola 2018-as iskolatörténeti rendezvényeinek, amit majd a jövő év őszén ünnepelnek meg a II.sz. Általános Iskola történetéhez is szorosan kapcsolható évfordulóév kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!