Veszprém

2015.05.28. 12:12

Jobbik: Országszerte katasztrofális a közbiztonság

Veszprém - Az utóbbi időben egyre kegyetlenebb bűncselekményeket követnek el Magyarországon, ezzel szemben a kormány a statisztikai adatok javulását bizonygatva kisebbíti az elkövetett esetek súlyát.

Szám Dorottya

Mindez a veszprémi Jobbik sajtótájékoztatóján hangzott el csütörtökön. Orbán Imre, a párt megyei elnöke példaként említette a május 18-án Lentiben, különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekményt.

- Éjjel egy cigány fiatalember betört egy idős asszonyhoz. A betörő egy pillanat alatt döntött; nem akarta, hogy a szemtanú életben maradjon. Fogta a hölgy konyhájában talált bárdot és lesújtott rá újra meg újra. Miután úgy gondolta, hogy sikerült megölnie az áldozatot, egy párnával letakarta a szétvagdosott fejét és otthagyta. Másnap egy rokona talált rá a hölgyre, aki csodával határos módon életben maradt. Mentőt hívott és elszállították a nőt a zalaegerszegi kórházba. Úgy tudjuk, hogy a súlyos sérülések ellenére vallomást tud tenni a bíróságon. Kérdés, hogy hány évet ér az, hogy egy tisztességében megőszült, idős asszonynak élete utolsó szakaszában ilyen traumát kellett megélnie – fogalmazott Orbán Imre, aki hozzátette, hogy a Jobbik több javaslatból álló csomaggal növelné a bűnüldözés hatékonyságát.

- Úgy gondoljuk, az emberek szubjektív biztonságérzete megfelelő mérce ahhoz, hogy javaslatainkat megfogalmazzuk és a parlament elé terjesszük. A Jobbik javasolja, hogy biztosítsanak vészjelző rendszert az időseknek, fejlesszék tovább a körzeti megbízotti rendszert és garantáljanak minden településen érezhető rendőri jelenlétet. A párt az óvodák, iskolák és szociális intézmények környékén is térfigyelő rendszert építene ki, a középiskolákban pedig iskolarendőrt rendszeresítene – nyilatkozta a Jobbik megyei elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!