Veszprém

2013.02.15. 17:27

Jobbikos előadás és néma ellentüntetés Veszprémben

Nemzetpolitikai kérdésekről, nemzeti sorskérdésekről, az igazságról tartott előadást Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője Veszprémben.

Balla Emőke

Országjáró körútjának hetedik állomásán novemberi parlamenti felszólalásáról és annak utóéletéről beszélt Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő a volt Bányász székházban, ahol mintegy százötvenen hallgatták őt.

Elmondta, a sajtó "elképesztő módon" félresiklatta mondanivalóját, a szövegösszefüggésből egy mondatot kiragadva "neonáci, antiszemita rémképeket festett fel". Többek között szólt arról, hogy az elmúlt hónapokban a kormány sokat tett azért, hogy megfeleljen a külföldi hatalomnak, a 2013-as költségvetésben ötven százalékkal megemelte a holokauszt túlélőinek nyugdíjkiegészítését. A zsidó világkongresszust májusban Magyarországon tartják.

A képviselő előadásával egy időben hirdetett néma demonstrációt a Világos Veszprémért Mozgalom, a Bányatröszt épülete elé. A mozgalom, valamint a hozzá csatlakozott szervezetek és szimpatizánsok tüntetésén beszéd nem hangzott el, a tüntetők táblákkal és virágokkal csendben demonstráltak, beszélgettek. A több mint egy órás tüntetésen becslések szerint mintegy három-négyszázan lehettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!