Veszprém

2016.06.08. 16:40

Kádártai vigasságok - Kanyár Judit kapta a Dévai Bíró Mátyás-díjat

Veszprém - A Dévai Bíró Mátyás-díjat Kanyár Judit, a Közösség Kádártáért Egyesület egyik alapító tagja vehette át.

Balla Emőke

A Kádártai vigasságok rendezvényt negyedik alkalommal szervezte meg a Veszprém Városi Művelődési Központ Kádártai Faluháza. A gyerekeket népi játékok, ugrálóvár, arcfestés várta, de az íjászkodást is kipróbálhatták. A jó hangulatról néptánccsoportok fellépései, rock and roll- és zumbabemutatók gondoskodtak, volt gyerekkoncert és fellépett Takács Nikolas, valamint Sub Bass Monster is.

- Egy ilyen kis közösségnek, mint Kádárta, nagyon fontosak a helyi rendezvények - mondta Czaun János, a városrész önkormányzati képviselője. Véleménye szerint szükséges, hogy a Kádártán élők saját maguknak is megmutassák saját kultúrájukat és együtt örüljenek.

Hagyomány, hogy a falunapon adják át városrész elismerését, a Dévai Bíró Mátyás-díjat, melyet idén a helyi közösségi és kulturális élet fejlesztéséért Kanyár Judit vehetett át Némedi Lajos alpolgármestertől és Czaun János önkormányzati képviselőtől.

Kanyár Judit a Közösség Kádártáért Egyesület egyik alapító tagja, a helyi gyermeknapok szervezője. A program ötletgazdájaként úgy érezte, Kádártáról hiányzik egy rendezvény, ahol a régi barátok összejöhetnek, találkozhatnak, és ahol a gyerekek is jól érzik magukat.

Címkék#Kádárta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!