Veszprém

2013.12.15. 16:50

Karácsonyi szarvasok

Veszprém - Idén 13. alkalommal rendezték meg a Luca-napi fonalfűrészelő versenyt a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában.

Gidai Judit

A rendezvényre ez évben Veszprémből, Zircről és Várpalotáról érkeztek felső tagozatosok, hogy megmérettessék magukat.

A résztvevőket Horváth Szilárd, a házigazda Deák Ferenc iskola igazgatója köszöntötte a minap. Elmondta, Luca napjának elődélutánján pont testhezálló feladat a barkácsolás. A versenyzőket Szandi Györgyné, az idén elkészítendő figura tervezője látta el jó tanácsokkal, majd a gyermekek neki is láthattak, hogy a rétegelt lemezlapokból egy fűrész és némi faragasztó segítségével háromdimenziós karácsonyi szarvast varázsoljanak.


Bolla Áron a zirci Reguly általános iskolából érkezett a versenyre (Fotó: Penovác Károly) 

A tizenharmadik alkalommal megrendezett verseny a zircieknek hozott szerencsét. A Reguly Antal Általános Iskolából érkező Gregosits Martin első, Bolla Áron pedig a második helyet szerezte meg. Őket Vászon Sándor készítette fel a megmérettetésre. A dobogó harmadik helyét Szepessy Kornél, a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulója szerezte meg Olma Frigyesné felkészítésének segítségével.

A mezőny legfiatalabb versenyzője, az ötödik osztályba járó, szintén deákos Czóti Zotmund a negyedik helyezést érte el. Őt Szandi Györgyné készítette fel. A nyertesek egy-egy saját maguk által összeszerelhető ajándékot vehettek át.

A versenyre az említett intézményeken kívül érkeztek még diákok a Báthory István Általános Iskolából, a Dózsa György Általános Iskolából, a Kossuth Lajos Általános Iskolából és a várpalotai Várkerti Általános Iskolából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!