Veszprém

2014.06.22. 20:08

Kerti évzáró a VENŐKÉBEN

Hagyományos évzáró rendezvényét tartotta a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület a Szigethy utcai kerthelyiségében.

Jákói Bernadett

A női esélyegyenlőségért szerepet vállaló , színes programokat szervező és nyújtó civil szervezet meghívta mindazokat a vendégeit, művészi, és hétköznapi életben kiemelkedő,  közösségért szolgáló lányokat és asszonyokat, akik az év során magas színvonalú tevékenységükkel gazdagították, felemelték, és népszerűsítették a veszprémi nőmozgalom sokirányú tevékenységét. Huszár Józsefné, Júlia az egyesület háziasszonya, korábbi elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a rendezvény aktualitása az, hogy idén egy nemes célú, közösségi összefogással megvalósuló, konkrétan a városi versenyzongoráért gyűjtő mozgalomba a VENÖKE is, mint civil szervezet bekapcsolódott.

Tagjai meg vannak győződve arról, hogy a vágyott zongora, akkor válik szeretett veszprémi hangszerré, ha minél több civil szervezet és baráti társaság hozzáadja a maga apró, de jelentőséggel bíró adományát. - fogalmazott a nőszervezet tiszteletbeli elnöke.  Az ehhez hozzájárulást tombolavásárlással segítették a szervezők, amelynek bevételével a városi zongora egy billentyűje árának pontosan egynegyedét sikerült a délután folyamán bevételként elkönyvelni. A színes, értékes kulturális műsorok fellépői többségében a veszprémi nőszervezet tagjai, akik versekkel, saját költeményekkel, irodalmi pódiumműsorral, népzenével, zenés, énekes előadásokkal, operettekkel, operával, hastánc produkciókkal léptek fel. A délutáni kulturális, könnyű és komolyzenei műsorban Arany Timi, Kádárné Hegedűs Veronika, Miklós Ágnes, Sokhegyi Zsolt és -zongorakisérőjeként Kiss Szilvia, népzenei hangszeres előadásban Erős Anna, az irodalmi műsorokban Kanyár Erika , Farkas Ignácné, Róhrer Lászlóné, Balogh Teréz, Kothencz Jánosné saját költeményük előadásával emelték a műsor színvonalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!