Veszprém

2016.02.21. 11:56

Kevesebb bejelentés érkezik

Veszprém – Kevesebb bejelentés érkezik az enyhébb időjárásnak köszönhetően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házához, azonban a téli ellátásra folyamatosan igény van.

Kutasi Zsófia

Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza intézményvezetője elmondta, az ellátás a téli időszaknak és igényeknek megfelelően üzemel az enyhe időjárás ellenére is. Az utcai szolgálattal fokozott utcai jelenlétet biztosítanak 8-tól 22 óráig, a készenléti telefonügyelet pedig huszonnégy órában elérhető. A teajáratokkal a szociális munkások hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken a városban tíz állomáshelyen állnak meg. Az úgynevezett alacsony küszöbű ellátás és az éjjeli menedék is a megszokott rend szerint üzemel, cél, hogy a rászorulók bemenjenek az intézményekbe és ne az utcán töltsék a téli hónapokat.

Szaller Péter szerint kialakult egy bázis, a hajléktalanok száma stagnál, nagyjából megvannak azok, akik hosszú ideje az ellátásban vannak, és nagyjából ugyanazok az emberek mennek be éjszakánként az intézménybe. Többségük középkorú és főleg férfiak. Az éjjeli menedékhelyen jelenleg ötven főből tíz a nő. Az intézményvezető kiemelte, a felhasználható intézményi forrás megfelel az ellátási igényeknek. A téli ellátás április végéig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!