Veszprém

2014.03.12. 19:24

Kihallgatták Ferenczi Gábort

Veszprém – Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként Ferenczi Gábor országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség még január 22-én – közölte az ügyészség szóvivője szerdán.

Napló információ

Nagy Andrea, akit a távirati iroda az Index cikke nyomán keresett meg, elmondta, hogy Ferenczi Gábor panasszal élt a gyanúsítás közlésével szemben, a Legfőbb Ügyészség azonban ezt elutasította. Az Országgyűlés 2013. október 14-én halálos közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt függesztette fel a jobbikos Ferenczi Gábor mentelmi jogát. Az ezt indítványozó legfőbb ügyész átirata szerint a politikus májusban Ajka belterületén autójával elütött egy 93 éves asszonyt, aki amentőautóban elhunyt. Az ügyészség szerint a képviselő annak ellenére nem fékezett, hogy az idős nő egyértelműen át akart kelni az úttesten, és csak akkor vészfékezett, amikor a lecsökkent távolság miatt a balesetet már nem lehetett elkerülni. A Jobbik a baleset utáni közleményében azt írta: a szabályosan közlekedő politikust az erős napfény akadályozta a megfelelő kilátásban, nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló asszonyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!