Veszprém

2015.03.11. 16:40

Kívül és belül is megújul a művelődési központ

Veszprém - Tavasszal befejeződik a városi művelődési központ felújítása. A színházterem megújítása mellett energetikai korszerűsítést is végeznek az épületben.

Marton Attila

Az egykori Hemo épületében októberben kezdődtek el a munkálatok. A volt konyhai épületszárny elkészült, jelenleg a műszaki átadás-átvétel van folyamatban, ennek köszönhetően részben átalakul az egykori konyha funkciója is, ugyanis életmódkonyhát és közösségi helyiségeket alakítanak ki a helyén, közölte Schmidt István, az önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetője.

Fogl István és Hegedűs Zoltán gipszkartonburkolást végez az állványról a VMK színháztermében   Fotó: Penovác Károly

A kivitelezési munkák háromnegyed része már elkészült. A szakemberek végeztek az épület homlokzatszigetelési és lapostető-szigetelési munkáinak nagy részével, kicserélték a külső nyílászárókat, valamint az épületgépészeti és épületvillamossági vezetékeket, berendezéseket. Folyamatban van a vizesblokkok építése és a burkolási, valamint a felületképzési munkák, az asztalosszerkezetek építése, továbbá a villamos és gépészeti szerelvények beépítése. A beruházás befejezése tavasszal várható, tette hozzá az irodavezető.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!