Veszprém

2016.02.24. 08:34

Komposztálni tanultak az óvodások

Ezúttal a veszprémi Bóbita Óvoda óvodásai látogattak el a Veszprémi Agóra új oktatótermébe, ahol környezetvédelmi foglalkozások keretében ismerkedhetnek minden olyan fontos témával, amely segítségével – ökokultúrai elemeként beépülve a nevelési folyamatba – környezeti és természetvédelmi értéklátásuk gazdagodhat.

Jákói Bernadett

Legutóbb a komposztálás alapfolyamataival ismerkedtek meg a gyerekek játékos példákkal, szemléltető gyakorlatokkal vettek részt aktívan a csoportos foglalkozáson.

A játékos foglalkozáson a Bóbita óvodások a komposztálás alapfolyamataival ismerkedtek
Fotó: Jákói Bernadett

Többek között az évszakok jellemzőiről,  a változó időjárási viszonyokról és a lombhullató fák életéről beszélgettek. A természet körforgásának látható jelenségeit a lombosodástól a lombhullásig, majd az avar sorsát, annak átalakulását a természeti körfolyamatokon keresztül kisérték figyelemmel az apróságok. A komposztálás lényegét színes, látványos, vizuálisan jól követhető és érthető ábrákkal, legfőképpen csoportos játékos feladatokkal tették érthetővé. A foglalkozások a BaBaKO és a Veszprém Agóra közös környezetvédelmi projektjének keretében valósulnak meg, havonta egy alkalommal, mindig más témában tartanak a bejelentkezett csoportoknak, osztályoknak ökopedagógiai foglalkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!