Veszprém

2013.04.22. 15:46

Láttatják a pillanatot

Rajzpályázattal és természetfotó kiállítással ünnepelte a Föld Napját a HM Verga Zrt., a tárlat hétfőn nyílott meg a veszprémi állatketrben.

Tremmer Tamás

„Ki a szabadba, látni a tavaszt, meglátni a természet színpadát!” címmel hirdetett gyermek rajzpályázatot a Verga Zrt. Az ünnepélyes eredményhirdetést – amelyet az állatkert kölyökdzsungelének kiállítóterében tartottak - Polster Gabriella és Mesterházi József természetfotósok képeiből összeállított kiállítás megnyitójával is összekötötték.

Fotó: Orosz Péter

Tengerdi Győző, a Verga Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy szívügyüknek tekintik az ifjak természet közeli nevelését.

Brányi Mária veszprémi alpolgármester örömének adott hangot, hogy a fiatalokat bevonták egy ilyen programba. Egy modern állatkert feladata sokrétű, az állatok bemutatásán túl kiterjed a természetvédelmi oktatásra, az ismeretterjesztésre is, ezért vállalkoztak a házigazda szerepére, mondta Török László, a Veszprémi Állatkert igazgatója. A pályázatot 4-14 éves korig hirdette meg a Verga Zrt., mondta Somody Zsuzsa, a zsűri elnöke.



A felhívásra 35 intézményből közel 500 pályamű érkezett. A legtöbb pályamunkát a veszprémi Cholnoky Iskola és a nemesvámosi Petőfi Iskola küldte be. Az óvodák közül a veszprémi Ringató volt a legaktívabb. A rajzok közül a legjobb 41-et láthatja a nagyközönség.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!