Veszprém

2013.02.01. 17:08

LMP: Indítsuk be a helyi gazdaságot!

A helyi gazdaságfejlesztési jó gyakorlatok megismerése a célja az LMP országjárásának, melynek során pénteken megyénkbe látogattak az országgyűlési képviselők.

Balla Emőke

Az LMP frakcióvezetője, Schiffer András elmondta: a februári országjárás során olyan helyi gazdaságfejlesztési projekteket keresnek fel, melyek kifejezett célja a munkahelyteremtés, a tartós munkanélküliek foglalkoztatása. A héten Jász-Nagykun-Szolnok megye két településére, pénteken pedig Veszprém megyébe, Berhidára és Somlószőlősre látogattak.

Magyarországon legalább 1,5 millió ember tartósan munkanélküli, a helyi gazdaság beindítására, zöld fordulatra van szükség. Az LMP egy zöld munkahelyteremtési programot készít, az országjáró körúton a képviselők a jól működő közösségi foglalkoztatási modellekről, a jó gyakorlatokról kívánnak tapasztalatot szerezni. Az LMP arra keres megoldást, 2014-ben, Orbán Viktor távozása után hogyan lesz több munkahely és kevesebb korrupció.

(Fotó: Orosz Péter)

Szél Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője is hangsúlyozta: a közmunka program zsákutca, hiszen ezek a programok csak felduzzasztják a közmunkások számát, de nem vezeti vissza őket a nyílt munkaerőpiacra; a programok hosszú távon nem helyettesíthetik a valódi munkahelyteremtést. Ismertette a zöld gazdaságban rejlő lehetőségeket és kiemelte, a nőknek olyan munkát kell biztosítani, amit a családdal is össze tudnak egyeztetni.

Gerstmár Ferenc veszprémi önkormányzati képviselő megemlítette, az LMP támogatója a helyi pénznek, a Balatoni Koronának, ami közel egy évvel a bevezetése után sem kellő intenzitású, alacsony az elfogadóhelyek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!