Veszprém

2015.07.27. 18:50

Magas az ózon koncentrációja

Veszprém – Az ÁNTSZ a légúti betegségben szenvedők, asztmások számára azt javasolja, hogy az egyébként is forró déli, délutáni órákban minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, és az egészséges emberek is kerüljék a kültérben végzett nehéz fizikai munkát, aktív testmozgást.

Szám Dorottya

A levegő ózonterhelése továbbra is több városban meghaladta az egészségügyi határértéket – derült ki az ÁNTSZ lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből. A mérések szerint hétfőn Budapesten, Százhalombattán, Mosonmagyaróváron, Győrött, Esztergomban, Tatabányán, Ajkán, Veszprémben, Debrecenben, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren volt kifogásolt a levegő minősége. Hozzátették, a meteorológiai előrejelzés és a legfrissebb légszennyezettségi adatok szerint kedden is határértéket meghaladó ózonszennyezettség várható.

Az érintett térségekben nőhet a légzőszervi tünetek előfordulásának esélye, az arra érzékenyek a déli, délutáni órákban továbbra is minél kevesebb időt töltsenek a szabadban – ajánlja az ÁNTSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!