Veszprém

2014.02.02. 09:25

Maradandó tudással gyarapodtak

Veszprém – Alap- és mesterszakos okleveleket adtak át a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának diplomaosztóján szombaton.

Marton Attila

Dr. Horváth Géza, a kar dékánja beszédében hangsúlyozta, a diploma nem a mának, hanem az elkövetkező évtizedeknek szól. Hozzátette, az egyetemen megszerzett tudást senki nem veheti el a végzettektől, annak ellenére sem, hogy a diploma értéke koronként változik. A humántudományi diploma értékét az élet határozza meg, a karon megszerzett szaktudás az ismeretek mellett azonban számos képességgel is felruház, fogalmazott a dékán, aki példaként említette a kommunikációt, az absztrakciót, a szakszerű nyelvhasználatot, a rendszerszemléletet, valamint az elmélyült gondolkodásra való képességet. A siker ebben a szakmában sokféleképpen mérhető, számunkra a legfontosabb, hogy érett személyiségekké, alkotó emberekké és felelős értelmiségivé váljanak hallgatóink, jelentette ki. A dékán ezután értékelte a tanév őszi szemeszterének eredményeit, kiemelve, hogy a pedagógusképzés új rendszerének kialakítására fél milliárd forintot nyertek el.

A végzősök fogadalomtétele után 107 alap- és mesterszakos kapta meg diplomáját, közülük tizenketten kitüntetéses oklevélben részesültek. A diplomázóktól Véber Virág szabad bölcsész szakos diák búcsúzott, míg a végzősök nevében Ács Gabriella, germanisztika szakos hallgató mondott beszédet, amelyben hangsúlyozta, az egyetem nem csak a tudományra, az életre is nevel. Az ünnepségen harmincéves közalkalmazotti jogviszonyának elismeréséül dr. Garaczi Imre egyetemi docensnek adtak át emléklapot. A diplomaosztón közreműködött Battyányi Nagy Annamária, aki Ady Endre A tűz csiholója című versét szavalta el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!